Veelgestelde vragen

Bekijk voor de handleidingen op onze Downloads pagina.

Uw signaalklok maakt gebruik van netwerktijd (NTP) en synchroniseert o.a. tijdens het opstarten met de NTP server via uw router. De juiste tijd wordt dus automatisch via het internet opgehaald. Ook zomer-/wintertijd instellingen zijn geautomatiseerd. U kunt zelf uw locatie en eigen tijdserver instellen, bekijk hiervoor de handleiding.

Voor systeembeheerders: De Signaalklok maakt gebruik van poort 123 voor het ophalen van de NTP tijd. Controleer in de router of deze poort open staat wanneer de Signaalklok de tijd niet kan ophalen.

Om te controleren of de klok van uw Signaalklok juist loopt moet u via de web-interface navigeren naar “Instellingen” en vervolgens “Tijd”. U kunt nu de tijd zien die uw module van de NTP server heeft verkregen.

Voor systeembeheerders: De Signaalklok maakt gebruik van een autonegotiation 10/100Mbit/s chip. Het is aanbevolen dat uw netwerk in ieder geval de snelheid van 100Mbit/s ondersteund. Dit is bij de meeste (=vrijwel alle) scholen/instellingen/bedrijven het geval.

U kunt de module op 2 manieren resetten. De gedeeltelijke en de volledige reset. Bij de gedeeltelijke reset worden de gebruikersnaam, het wachtwoord en de netwerkinstellingen hersteld. Bij de volledige reset worden alle instellingen m.u.v. beltonen, tijdschema’s en vakanties gereset.

Gedeeltelijke reset:¬†Verwijder de spanningsbron (stroom) en de deksel van de module. U ziet nu ongeveer in het midden van de print een knopje met het label “RESET”. Druk dit knopje in en terwijl u het knopje ingedrukt houdt sluit u de spanningsbron weer aan. Wacht 3 seconden en laat het knopje weer los. De Signaalklok haalt nu weer een IP op via DHCP en u kunt weer inloggen met het standaard wachtwoord.

Volledige reset: Volg de stappen voor een gedeeltelijke reset, maar houd het knopje nu 15 i.p.v. 3 seconden ingedrukt.

In dat geval kunt u gebruik maken van een PowerLine Homeplug. Hiermee wordt de de netwerkdata over het lichtnet getransporteerd, waardoor uw stroomkabels als het ware functioneren als netwerkkabel.

In dat geval voert u een gedeeltelijke reset uit. Instructies kunt u vinden in de handleiding of hierboven onder het kopje “Hoe kan ik de Signaalklok resetten?”.

Verwarde man met vraagteken

Is uw probleem niet verholpen?

Heeft u na het bekijken van deze tips en handleidingen nog steeds problemen? Neem dan vooral contact met ons op!

De Graaf Elektronica logo
Bron afbeelding verwarde man: IKEA NEIDEN montagehandleiding